För närvarande har Maxxis fem avancerade forskningscenter i Holland, Taiwan, Kina och USA. Dessa stora center är under ständig utveckling, och vi har nya forsknings- och utvecklingscenter i Taiwan och Shanghai samt en ny enhet i Xiamen i Kina.

Orange Engineering

På Maxxis är vi stolta över vår stora tekniska kunskap, våra innovationer och vår höga kvalitetsstandard. Våra forskare på våra forsknings- och utvecklingscenter strävar ständigt efter att skapa bättre och säkrare däck med hjälp av de mest avancerade processer och rigorösa testmetoder, för att vi skall leda utvecklingen som andra däcktillverkare skall sträva efter att nå.

Läs mer

Proving Ground - Testbanor

Maxxis har investerat ca 150 miljoner USD i en egen ny testbana som tog flera år att planera och bygga.

Banan öppnade 2012 i Kunchan nära Shanghai. Därmed har Maxxis öppnat en av få exklusiva, privatägda testbanor i Kina.  Med denna ytterst noggranna testverksamhet är  Maxxis relationer med de större biltillverkarna stark.

Läs mer

Så Här Tillverkas Däck

Alla vet vad ett däck är och vad det används till, eller hur?  Det är en svart gummiring, placerad på ett fordon så att föraren kan transportera sig själv och sin last från punkt A till punkt B. Däcket skall underlätta styrning, bromsning och svängning. Det skall ge en bekväm och säker åktur. Det skall hålla länge. Detta är ungefär vad de flesta vet om däck.

Läs mer

Däckfinnare

©2020 Maxxis Sverige